Home » Administratie » Liberalii din CJ Vaslui: Unele comune sunt abonate la banul public, în timp ce alți primari nu primesc niciun leu!

Liberalii din CJ Vaslui: Unele comune sunt abonate la banul public, în timp ce alți primari nu primesc niciun leu!

Consilierii județeni s-au certat din nou pe proiectul de hotărâre privind alocarea unor sume de bani către UAT-uri, din fondul de rezervă bugetară la dispoziția autorităților locale. Consilierii liberali au acuzat conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui că favorizează unele comune care au primit de mai multe ori bani, în timp ce alte comunități sunt lăsate fără finanțare. În acest sens, au fost date exemple precum comunele Hoceni, Pădureni sau Pușcași, care au primit fonduri de mai multe ori.

„Sunt oameni care nu au primit niciun sprijin de la CJ Vaslui. Am spus că sperăm că se termină cu cei abonați, pentru ca și alți primari să aibă o șansă să primească ceva. Împărtășesc dezamăgirea primarilor care nu au primit nimic și vom vota în consecință”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier PNL.

Dumitru Buzatu, președintele CJ vaslui, a răspuns că „preferații” instituției pe care o conduce sunt toate UAT-urile care au exprimat o nevoie presantă, fără de care nu pot încheia execuția bugetară pe anul curect. Prin urmare, CJ-ul îi ajute pe primarii care trebuie să închidă proiecte, sunt în pericol de a fi executați silit etc., pentru a nu da bani pe dobânzi sau penalități.

CJ Vaslui a aprobat rectificarea a X-a a bugetului local al județului pe anul 2022. În cadrul acestei rectificări, mai multe UAT-uri au primit bani. Lista cuprinde următoarele comunități: comuna Bogdănești – 50.000 lei, comuna Costești – 50.000 lei, comuna Dragomirești – 50.000 lei, comuna Hoceni – 100.000 lei, comuna  Miclești – 100.000 lei, comuna Pădureni – 50.000 lei, comuna Perieni – 50.000 lei, comuna Pogana – 100.000 lei, comuna Pușcași – 50.000 lei, comuna Șuletea – 100.000 lei, comuna Vutcani – 100.000 lei și comuna Zăpodeni – 200.000 lei.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*