Home » Administratie » Vin banii din PNRR! Zeci de milioane de lei în Huși, Murgeni și Rafaila pentru investiții

Vin banii din PNRR! Zeci de milioane de lei în Huși, Murgeni și Rafaila pentru investiții

Tot mai multe primării din județul Vaslui încep să primească finanțări prin  componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Conform datelor Ministerului Dezvoltării, comuna Rafaila primește suma de 1.002.507 lei pentru construire locuințe pentru specialiștii din sănătate, iar municipiul Huși a câștigat o finanțare de 20.207.043 de lei pentru construire locuințe pentru tineri.

Și orașul Murgeni beneficiază de o finanțare de 3.670.197 de lei pentru construire de locuințe pentru tineri/locuințe de serviciu pentru specialiști din sănătate și învățămât.

Ministrul Cseke Attila a semnat 97 de noi contracte finanțate prin componenta C10 – Fondul Local din Planul Național de Redresare și Reziliență.

Contractele au fost încheiate între autoritățile publice locale din 89 de unități administrativ-teritoriale și Ministerul Dezvoltării și au o valoare totală de 779.231.750,88 de lei.

Proiectele vizează înnoirea parcului de vehicule destinate transportului public, prin achiziționarea de vehicule nepoluante, asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziționarea de puncte de încărcare pentru vehicule electrice, construirea de locuințe nZEB plus pentru tineri și locuințe de serviciu pentru specialiștii din sănătate și învățământ, cât și elaborarea/actualizarea în format GIS a documentațiilor de amenajare a teritoriului și de planificare urbană.

Până în prezent, prin cele trei componente ale PNRR, au fost semnate 1.410 contracte de finanțare, în valoare totală de 12.331.316.892,50 de lei, a precizat ministrul.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*