Home » National » Accident grav în Pasajul Unirii. Un autocar cu turiști greci s-a izbit de limitatorul de înălțime

Accident grav în Pasajul Unirii. Un autocar cu turiști greci s-a izbit de limitatorul de înălțime

Conform DSU, un autocar cu persoane de cetățenie greacă a intrat în limitatorul de înălțime. În autocar se aflau 47 de persoane, dintre care patru au rămas încarcerate. Victimele sunt surprinse pe scaune, plafonul fiind turtit sub greutatea limitatorului de înălțime.

La fața locului intervin mai multe echipaje de salvare. Pasajul Unirii a fost închis circulației în această vară, pentru renovare. Traficul rutier a fost redeschis pe 4 septembrie, După redeschidere, în zonă s-au întâmplat mai multe accidente. Pasajul Unirii are o înălțime de 3,7m, iar limitatorul de înălțime de la intrare este la 3,5m.

„Din păcate a fost un accident destul de grav. Au fost mobilizate forțe de la serviciul de ambulanță, de la SMURD, poliție, jandarmerie. La acest moment numărul total e de 22 de persoane transportate la patru spitale. Din păcate, pacientul care a fost în stop cardiac s-a încercat resuscuitarea lui dar a fost declarat decedat. Mai avem un pacient întubat, tot la Floreasca, care e într-o stare critică”, spune șeful DSU, Raerd Arafat.

„Astăzi, 23 decembrie a.c., în jurul orei 13.30, Brigada Rutieră a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulație la intrare în Pasajul Unirii, sensul de deplasare dinspre Bd. Tineretului către Piața Universității. Din primele date, conducătorul unui autocar a acroșat poarta de gabarit a Pasajului Unirii. În urma evenimentului au fost rănite mai multe persoane. La acest moment, traficul rutier este restricționat în zona producerii accidentului de circulație”, transmite Brigada Rutieră.

Doi din cei patru pasageri duși la spital sunt în stare de inconștiență. Ceilalți pasageri din autocar – unii cu răni ușoare, alții cu atacuri de panică – au fost preluați de către echipajele de salvare. Se pare că șoferul mergea pe prima bandă și în momentul în care a vrut să treacă prin pasaj a lovit limitatorul de înălțime. Din primele informații rezultă că șoferul conducea cu aproximativ 40-50 km/ oră.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*