Home » Local » Fake News! Primăria Bârlad nu va muta grupe ale Grădiniței cu program prelungit nr. 2 în spațiile din cadrul Stadionului Municipal

Fake News! Primăria Bârlad nu va muta grupe ale Grădiniței cu program prelungit nr. 2 în spațiile din cadrul Stadionului Municipal

Ca urmare a apariției în spațiul public a unei informații potrivit căreia Primăria Bârlad a decis mutarea a 3 grupe din cele 7 ale Grădiniței cu program prelungit nr. 2, în spațiile din cadrul Stadionului Municipal Bârlad, aducem la cunoștința bârlădenilor că informația este falsă.
Decizia de relocare a copiilor în spațiile respective a fost luată în comun cu Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui, acesta din urmă având ultimul cuvânt.
Primăria Bârlad a făcut conducerii ISJ propuneri cu privire la clădirile disponibile, pentru perioada derulării lucrărilor de modernizare și extindere a sediului Grădiniței nr. 2, la Bârlad existând doar două care să aibă în dotare bucătărie (absolut necesară unei grădinițe cu program prelungit).
În urma discuțiilor, domnul inspector școlar general adjunct Andrei Huiban a mers personal în spațiile cu pricina, pentru a verifica și a pune la punct detaliile legate de asigurarea condițiilor de funcționare, împreună cu reprezentantul primăriei.
”Noi nu avem cum să mutăm elevii dintr-o parte în alta cum dorim. Ultimul cuvânt îl are Inspectoratul Școlar. Am agreat, împreună cu conducerea ISJ, efectuarea unor reparații în clădirea pe care și domniile lor au considerat-o potrivită pentru mutarea copiilor. Banii necesari reparațiilor au fost alocați în ședința Consiliului Local care a avut loc miercuri, 21 decembrie. Adică exact în ziua în care a fost fabricată informația că noi, Primăria, vrem să ducem copiii într-un spațiu impropriu. Bineînțeles, la pachet au fost inventate si declarații ale așa-zișilor părinți indignați. Dacă aceștia chiar există, deși nu cred, le transmit că nu au nicio vină. Au fost mințiți și manipulați de cei care nu privesc cu ochi buni faptul că actuala administrație a orașului construiește grădinițe, creșe, reabilitează scoli, licee, de care nimeni nu și-a adus aminte în ultimii 30 de ani”, a transmis primarul Dumitru Boroș.
Iată investiții din învățământul bârlădean, finalizate în ultimii doi ani, aflate în derulare sau care urmează a începe în curând:
– Construire și dotare corp nou Grădinița nr. 5
– Consolidare, modernizare și dotare a Școlii Profesionale
– Modernizare, extindere și dotare Grădinița nr. 8
– Construire Creșă pe strada Mircea cel Bătrân
– Modernizare și extindere Grădinița nr. 2
– Creșterea eficienței energetice a clădirii Școlii ”Ep. Iacov Antonovici”
– Creșterea eficienței energetice a Liceului ”Alexandru Ioan Cuza”
– Liceul Teoretic ”Mihai Eminescu”: înlocuire acoperiș la toate corpurile, alei și trotuare, împrejmuire cu gard, geamuri termopan, dotare cantină, achiziții etc.
”Așa stând lucrurile, îmi imaginez că unora nu le este ușor. Neavând încotro, împroașcă și ei cu noroi. Se agită, țipă, fac reclamații, instigă și manipulează. Fiecare face exact ce poate. Noi preferăm faptele, pentru că acestea rămân în urma noastră, și ne străduim să accesăm toate programele existente pentru a îmbunătăți condițiile din rețeaua școlară. Suntem încă ocupați cu asta!”, a mai spus primarul Dumitru Boroș.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: