Home » Local » Sărbătoarea de Crăciun în siguranță!

Sărbătoarea de Crăciun în siguranță!

Peste 200 de jandarmi vor fi la datorie pe teritoriul județului Vaslui în perioada 24-27 decembrie, pentru ca sărbătoarea Crăciunului să fie petrecută de vasluieni fără evenimente neplăcute.

Astfel, Inspectoratul de Jandarmi Județean Vaslui va asigura ordinea publică la toate evenimentele ce vor avea loc în spațiul public, iar prin măsurile pe care le-am pregătit vom avea grijă ca fiecare cetățean să fie în siguranță.

În această perioadă,  jandarmii  vor acționa în zonele aglomerate, atât independent cât și în cooperare cu polițiștii, pentru prevenirea producerii faptelor antisociale și pentru menținerea climatului de ordine și siguranță publică.

Dispozitivele de jandarmi constituite vor avea în vedere pe lângă prevenirea fenomenului infracțional și contravențional și  respectarea reglementărilor legislației în vigoare privind materialele pirotehnice. Tragem un semnal de alarmă în legătură cu folosirea materialelor pirotehnice. Este strict interzisă folosirea acestora. Orice operațiune cu articole pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an sau cu amendă.

Pentru siguranța cetățenilor,  jandarmii vor fi prezenți la manifestările organizate în spațiul public la care se preconizează prezența unui public numeros, astfel : în data de data de 24 decembrie, în Piața Civică din municipiul Vaslui la Spectacolul ,,Iată vine Moș Crăciun”  și în data de 27 de decembrie, tot în Piața Civică din municipiul Vaslui la Festivalul de datini, obiceiuri și colinde. De asemenea în atenția jandarmilor se vor afla și târgurile de Crăciun organizate în municipiile Vaslui și Bârlad.

Pentru buna desfășurare a evenimentelor organizate în spațiul public, Jandarmeria Vaslui recomandă participanților:

  • respectați recomandările forțelor de ordine;
  • nu vă implicați în conflicte, de orice natură;
  • aveți grijă de bunurile personale;
  • acordați atenție copiilor, în cazul în care sunteți însoțiți de aceștia;
  • apelați la forțele de ordine, pentru orice problemă de natură legală.

 

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: