Home » Local » Anul 2022 nu a reprezentat o perioadă de mari realizări pentru primarii județului Vaslui

Anul 2022 nu a reprezentat o perioadă de mari realizări pentru primarii județului Vaslui

Edilii vasluieni și-au dorit să realizeze mult mai multe proiecte în cursul acestui an. Chiar dacă pe unele șantiere s-a muncit, ritmul de lucru a fost departe de cel așteptat.

„2022 a fost un an bunicel pentru comuna Oltenești. Am asfaltat 7 kilometri de drumuri în trei sate componente, și am finalizat un teren de sport. Se apropie de finalizare și construirea unei grădinițe. De lucrat s-a mai lucrat, dar într-un ritm mai micuț”, a spus Constantin Galeru, primarul comunei Oltenești.

În cursul acestui an, Programul ”Anghel Saligny” a fost așteptat cu mare interes de primarii vasluieni.

Conform criteriilor de selecție, în județul Vaslui, din totalul celor 178 solicitări de finanțare, au fost aprobate 134 de obiective de investiții. Valoarea totală a proiectelor se ridică la 1.444.627.056,57 lei, reprezentând aproximativ 58% din cuantumul tuturor solicitărilor de finanțare.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul funcționează pe modelul PNDL, cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor. Ca și categorii de obiective finanțate este vorba despre infrastructura tehnico-edilitară: drumuri, poduri, podețe, variante ocolitoare, apă și canal, infrastructura de distribuție a gazelor naturale, racordul la sistemul de transport al gazelor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: