Home » Local » Goscom Vaslui nu exclude să preia de la municipalitate și a treia autospecială pentru colectarea deșeurilor

Goscom Vaslui nu exclude să preia de la municipalitate și a treia autospecială pentru colectarea deșeurilor

Consilierii locali din cadrul Consiliului Local (CL) Vaslui au îndemnat conducerea SC Goescom să preia și a treia mașină de gunoi pentru a fi folosită. Municipiul Vaslui a achiziţionat trei autospeciale-maşini de gunoi în cadrul implementării proiectului Creşterea capacităţii de management al deşeurilor pentru un mediu mai curat în oraşele Vaslui şi CahulSMIS 1612 colectarea deşeurilor programul Vaslui – Cahul.

„A treia mașină de gunoi a fost folosită și necesită reparații capitale. Are  multe ore și kilometri, pentru că s-a cărat cu ea gunoi menajer la Brăila. Investiția este destul de mare. Pe viitor o să ne gândim dacă o vom prelua. Am avut bani doar pentru două. Pe viitor, în funcție de nevoi, putem luat în calcul și acest lucru”, a spus Vasile Popa, directorul SC Goscom Vaslui.

Reamintim că cele două autospeciale pentru colectarea deșeurilor care vor fi preluate de Goscom Vaslui au fost reconfigurate. Mai exact, aceste utilaje nu vor fi utilizate ca și compactoare, ci au fost adaptate pentru alte activități. Astfel, la o mașină s-a dat spurastructura jos și s-a montat o cisternă cu care se va da iarna cu clorură de calciu, iar la a doua mașină s-a instalat o sărăriță electrică care va fi folosită în anotimpul rece pe străzile orașului.

SC Goscom a solicitat Primăriei Vaslui două autospeciale necesare pentru desfăşurarea activităţii de colectare a deşeurilor de pe raza municipiului Vaslui. Obiectul de activitate al societăţii este asigurarea cu respectarea legislaţiei române a serviciilor de salubrizare (colectarea deşeurilor nepericuloase etc.) pe raza administrativă a municipiului Vaslui.

 (Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: