Home » National » 23.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în noaptea dintre ani

23.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi la datorie în noaptea dintre ani

Peste 23.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne vor fi mobilizaţi în perioada Revelionului fiind asigurată o prezenţă sporită în stradă pentru descurajarea comiterii de fapte care pot pune în pericol siguranţa cetăţenilor.

Astfel, peste 7.800 de poliţişti, pompieri, jandarmi şi efective de la alte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne vor asigura ordinea publică şi măsurile de prevenire şi intervenţie în situaţii de urgenţă cu ocazia celor aproximativ 740 de manifestări publice care vor fi organizate în Noaptea de Revelion.

Cele mai importante evenimente publice, din punct de vedere al numărului de participanţi, vor fi organizate în municipiile Bucureşti, Craiova, Oradea şi Cluj Napoca, unde se estimează participarea a peste 80.000 de persoane.

Reprezentanţii MAI atrag atenţia că articole pirotehnice pentru divertisment trebuie utilizate numai după luarea tuturor măsurilor de protejare a persoanelor din jur, a bunurilor şi a mediului.

„Atragem atenţia că cetăţenii au obligaţia să folosească doar materiale pirotehnice din categoria destinată publicului larg şi care pot fi achiziţionate legal de la operatori economici autorizaţi. Celelalte categorii de articole pirotehnice pot fi folosite, cu respectarea legislaţiei în vigoare, numai de personalul specializat care cunoaşte regulile de manevrare astfel încât să fie prevenite incidentele.
Utilizarea neglijentă a materialelor pirotehnice este extrem de periculoasă, putând avea consecinţe grave pentru cei care le folosesc sau pentru persoanele din jur”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: