Home » National » Măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier în punctele de frontieră

Măsuri de fluidizare a traficului transfrontalier în punctele de frontieră

În perioada următoare, pentru că urmează minivacanţa Anului Nou, ne aşteptăm ca valorile de trafic prin punctele de frontieră să crească, în mod special pe sensul de ieşire din România. 

Drept urmare, la nivelul instituţiei se vor menţine măsurile dispuse pentru fluidizarea traficului prin punctele de trecere a frontierei, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ al persoanelor care tranzitează graniţa.

În perioada 16-28 decembrie a.c, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări, au efectuat formalitățile de control aproximativ 2,5 milioane  de persoane, cetățeni români și străini, cu peste 650.000 de mijloace de transport.

Dintre acestea, pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 1,5 milioane persoane, de cetăţeni români si străini cu peste 400.000 de mijloace de transport.

În acest context va fi suplimentat în continuare numărul personalului planificat la controlul documentelor.

Astfel, la nivelul întregii ţări, aproximativ 3.800 de poliţişti de frontieră vor desfăşura, zilnic, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat.

De asemenea, arterele de control pe sensul de ieşire din ţară, vor fi folosite până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei.

Totodată, reprezentanţii Poliției de Frontieră Române menţin permanent legătura cu autorităţile de frontieră din statele vecine, alături de care se efectuează controlul de frontieră, în vederea dispunerii unor măsuri comune de fluidizare.

Participanţilor la traficul transfrontalier li se recomandă să folosească toate punctele de frontieră care sunt deschise în regim international, pentru a evita supraglomerarea doar pentru unele dintre acestea.

Având în vedere faptul că în fiecare an, în această perioadă, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II este cel mai tranzitat se recomandă utilizarea tuturor celor 12 puncte de frontieră existente la graniţa cu Ungaria.

De asemenea, participanţii la trafic pot consulta aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro, unde sunt actualizaţi, în timp real, timpii de aşteptare la controlul de frontieră în funcţie de valorile de trafic prin punctele de trecere.

Întrucât  în perioada vacanţei de iarnă, mulţi copii călătoresc în afara graniţelor ţării, precum şi pentru faptul că se întâlnesc situaţii în care minorilor li se întrerupe călătoria ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale, le recomandăm părinţilor ca înainte de plecare să consulte condiţiile privind călătoria cetăţenilor români minori în străinătate, care sunt disponibile pe pagina de internet a instituţiei noastre.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*