Home » Local » Pompierii vasluieni sunt pregătiți pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor la cumpăna dintre ani

Pompierii vasluieni sunt pregătiți pentru asigurarea protecției și siguranței cetățenilor la cumpăna dintre ani

Sărbătorile sfârșitului de an reprezintă un prilej de bucurie pentru fiecare dintre noi, iar amintirea acestor momente nu trebuie să fie umbrită de tragedii sau alte evenimente care ne pot pune viața în pericol.

Mai este foarte puțin timp până la noaptea dintre ani, iar noi, pompierii, avem o recomandare pentru voi:

Renunțați la utilizarea petardelor, artificiilor periculoase sau a altor mijloace pirotehnice! NU permiteți copiilor jocul cu petarde și artificii! Toate aceste acțiuni se pot întoarce împotriva celor care le folosesc! Nu deveniți victime și nu-i puneți în pericol pe ceilalți!

În afara acestei măsuri pe care trebuie să o respectăm fiecare dintre noi, în perioada imediat următoare, în medie, peste 90 de pompieri vasluieni, care încadrează circa 80 de mijloace tehnice, vor asigura, zilnic, misiunile pentru acordarea asistenței medicale de urgență, stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții.

În domeniul preventiv, pentru depistarea şi înlăturarea potenţialelor cauze de incendiu, încă de la sfârșitul lunii noiembrie, inspectorii de prevenire au derulat controale la unități de turism și de agrement, spații comerciale, lăcașuri de cult și ansambluri mănăstirești, precum și la târgurile tematice specifice sezonului rece. Aceste acțiuni vor continua pe întreaga perioadă a sezonului rece.

Pe lângă aceste măsuri dispuse de autorități sunt acțiuni și reguli care pot fi luate de fiecare dintre voi. Pentru că mijloacele pirotehnice sunt folosite cu predilecție în această perioadă a anului, gândiți-vă întotdeauna la ce vi se poate întâmpla vouă sau celor din apropierea voastră atunci când folosiți aceste petarde și artificii. NU merită să vă riscați sănătatea sau chiar viața pentru câteva secunde de distracție.

Pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite, este important să conștientizați pericolul utilizării necorespunzătoare a acestor obiecte.

Reamintim cetăţenilor că pot folosi doar materialele pirotehnice din categoria celor admise la comercializare și care prezintă un pericol redus pentru utilizatori. Chiar și pentru materialele cu nivel de risc foarte scăzut, utilizarea de către copii nu este indicată și poate fi periculoasă.

Pentru prevenirea incidentelor care pot fi generate de folosirea necorespunzătoare a mijloacelor pirotehnice, nu utilizați artificiile în încăperi și spații închise, balcoane, holuri de bloc și pe terase. De asemenea, materialele pirotehnice nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinătatea surselor/echipamentelor de încălzire.

Respectați aceste reguli simple și veți intra sănătoși în noul an!

Pompierii vasluieni vă urează sărbători liniștite și lipsite de evenimente care să vă pună în pericol viața sau bunurile!

La Mulți Ani!

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*