Home » National » Sute de amenzi acordate pe autostrăzile din țară

Sute de amenzi acordate pe autostrăzile din țară

Aproximativ 900 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în ultima săptămână, de poliţiştii Brigăzii Autostrăzi, a informat, miercuri, Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat al IGPR, în perioada 27 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, poliţiştii Brigăzii Autostrăzi au acţionat pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi asigurarea fluenţei traficului, iar în urma neregulilor constatate au aplicat 882 de sancţiuni contravenţionale celor care nu au respectat legislaţia.

Astfel, arată sursa citată, au fost aplicate 195 de sancţiuni persoanelor care au depăşit limita legală de viteză şi 108 celor care nu foloseau centura de siguranţă.

De asemenea, au fost aplicate 73 de sancţiuni pentru defecţiuni tehnice, una pentru depăşire neregulamentară şi 58 pentru nerespectarea OG 37/2007 privind stabilirea cadrului de aplicare a regulilor privind perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor auto şi utilizarea aparatelor de înregistrare a activităţii acestora, menţionează poliţiştii.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: