Home » Local » Tu reciclezi uleiul alimentar uzat? Iată punctele de colectare din Bârlad

Tu reciclezi uleiul alimentar uzat? Iată punctele de colectare din Bârlad

Uleiul alimentar uzat aruncat în sistemul de canalizare înfundă ţevile şi produce defecţiuni în sistemele din staţiile de epurare, iar costurile de curăţare şi reabilitare a ţevilor de canalizare sunt apoi introduse în costurile consumatorului final. De asemenea, aruncarea la chiuvetă sau la coșul de gunoi a uleiului alimentar uzat are efecte extrem de nocive asupra mediului înconjurător.
𝑺̧𝒕𝒊𝒂𝒕̧𝒊 𝒄𝒂̆:
Un litru de ulei alimentar uzat care este aruncat în sistemul de canalizare poluează un million de litri de apă? Această cantitate reprezintă necesarul pentru supraveţuire pentru un adult pe o durată de 14 ani.
Uleiul alimentar uzat ajuns în resursele de apă formează o peliculă la suprafaţa apei care împiedică oxigenul să ajungă la plantele şi vieţuitoarele acvatice și ca urmare fiind lipsite de oxigen, acestea mor?
De asemenea, atunci când ajunge în sol, uleiul alimentar uzat râncezește? Ajunge să polueze solul și să oprească regenerarea acestuia. Astfel, pământul devine nefertil. Este necesar un interval considerabil de timp pentru ca acesta să devină din nou productive.
𝑪𝒖𝒎 𝒄𝒐𝒍𝒆𝒄𝒕𝒆𝒛𝒊 𝒄𝒐𝒓𝒆𝒄𝒕 𝒖𝒍𝒆𝒊𝒖𝒍 𝒂𝒍𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒂𝒓 𝒖𝒛𝒂𝒕?
Pentru a putea fi reciclat este foarte important să ții cont de câteva reguli de bază privind colectarea uleiului alimentar uzat:
👉 După terminarea gătitului este necesar să laşi uleiul utilizat să se răcească, după care se strecoară pentru a elimina impuritățile şi resturile de mâncare. Uleiul strecurat se pune într-un recipient de plastic, metal sau sticlă;
👉 Uleiul astfel colectat este gata de a fi dus la punctele de colectare specializate pentru a fi trimis spre reciclare;
☝️Atenție! Este foarte important să evitaţi amestecarea uleiului uzat cu apă, ulei de motor, uleiuri minerale, lichid de frână sau transmisie, resturi alimentare, produse chimice sau orice alte deșeuri deoarece acesta nu va mai putea fi reciclat;
👉 Uleiul alimentar uzat prezintă proprietăţi de reutilizare și poate fi transformat în combustibil biodiesel, săpun natural, soluţii de curăţare, dar și în produs concentrat emulsionabil pentru toate tipurile de cofraje.
𝑼𝒏𝒅𝒆 𝒑𝒐𝒕̧𝒊 𝒑𝒓𝒆𝒅𝒂 𝒖𝒍𝒆𝒊𝒖𝒍 𝒂𝒍𝒊𝒎𝒆𝒏𝒕𝒂𝒓 𝒖𝒛𝒂𝒕?
Odată colectat separat și necontaminat în recipientul ales, uleiul alimentar uzat este pregătit pentru a fi predat la punctele de colectare specializate pentru a fi trimis spre reciclare.
𝐏𝐮𝐧𝐜𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐜𝐨𝐥𝐞𝐜𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐮𝐥𝐞𝐢𝐮𝐥 𝐚𝐥𝐢𝐦𝐞𝐧𝐭𝐚𝐫 𝐮𝐳𝐚𝐭 𝐬𝐮𝐧𝐭:
♻️ 𝐂𝐚𝐫𝐫𝐞𝐟𝐨𝐮𝐫 𝐁𝐚̂𝐫𝐥𝐚𝐝, unde la fiecare trei litri de ulei folosit, se oferă la schimb un litru de ulei proaspăt, marca proprie, iar la cinci litri de ulei folosit, primeşti doi litri de ulei proaspăt.
♻️ 𝐒𝐂 𝐏𝐫𝐢𝐬𝐜𝐨𝐦 𝐒𝐀, telefon: 0751110550. La peste patru litri colectați, uleiul uzat se ridică de acasă.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: