Home » Local » Campanie IPJ Vaslui – „Sărbători în siguranță”! Activități în unitățile de învățământ din Vaslui și Bârlad

Campanie IPJ Vaslui – „Sărbători în siguranță”! Activități în unitățile de învățământ din Vaslui și Bârlad

În perioada 28 noiembrie 2022 – 6 ianuarie 2023, structurile Poliției Române au desfășurat la nivel național campania „SĂRBĂTORI ÎN SIGURANȚĂ”, destinată prevenirii victimizării pe perioada sărbătorilor de iarnă.

Obiectivul principal al campaniei este creșterea gradului de siguranță al populației în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalității specifice sărbătorilor de iarnă.

Activitățile au fost desfășurate în spații publice intens circulate, unități de învățământ, spații extrașcolare, pe două direcții de acțiune: prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului (prevenirea furturilor din locuințe, furturilor din buzunare, cu risc mai mare de manifestare în perioada sărbătorilor) și prevenirea faptelor de natură contravențională și penală la regimul articolelor pirotehnice.

În acest context, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Vaslui, au desfășurat activități de informare și de distribuire a unor materiale cu recomandări preventive, oferind, astfel, populației informații referitoare la principalele măsuri de siguranță pentru protejarea locuinței, bunurilor personale, achiziționarea / folosirea de materiale pirotehnice conform legislației în vigoare.

Pe durata derulării campania au fost organizate mai multe activități, dintre care amintim:

În data de 16.12.2022, polițiștii au desfășurat o activitate informativ-preventivă în piețele Vidin și Traian, din municipiul Vaslui, având ca obiect principal creșterea gradului de siguranță a populației în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalității specifice sărbătorilor de iarnă, fiind distribuite 190 de broșuri cu privire la furturile din locuințe.

De asemenea, au fost desfășurate activitați de prevenire a faptelor de natură contravențională și penală la regimul articolelor pirotehnice.

Menționăm că activitățile campaniei au avut loc și în cadrul următoarelor unități de învățământ: Școala Episcop Iacov Antonovici Bârlad (beneficiari 24 de elevi), Liceul Tehnologic Alexandru Ioan Cuza Bârlad (beneficiari 49 de elevi), Liceul Ștefan Procopiu Vaslui (beneficiari 73 de elevi și 3 cadre didactice), Școala Gimnazială Dimitrie Cantemir Vaslui (beneficiari 20 de elevi și 2 cadre didactice), Liceul cu Program Sportiv Vaslui (beneficiari 16 de elevi), Colegiul Economic Anghel Rugină Vaslui (beneficiari 79 de elevi și 2 cadre didactice), Școala Gimnazială Mihail Sadoveanu Vaslui (beneficiari 135 de elevi și 22 de cadre didactice).

Activitatea de prevenire a faptelor de natură contravențională și penală, la regimul articolelor pirotehnice, a avut loc și în cadrul Centrului maternal din Vaslui, din cadrul D.G.A.S.P.C. Vaslui, unde au participat 11 beneficiari ai centrului și 4 reprezentanți ai D.G.A.S.P.C. Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: