Home » Local » Doi bărbați din Băcești au tăiat ilegal mai mulți arbori! Polițiștii negreșteni au depistat și ridicat materialul lemnos

Doi bărbați din Băcești au tăiat ilegal mai mulți arbori! Polițiștii negreșteni au depistat și ridicat materialul lemnos

Poliţiştii Secției 6 Poliție Rurală Negrești, din cadrul Poliției Orașului Negrești, au reținut doi bărbați, în vârstă de 39, respectiv 30 de ani, din comuna Băcești, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunilor de tăiere fără drept și furt de material lemnos.

Polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Negrești au documentat și probat activitatea infracțională a doi bărbați din localitatea Băbușa, comuna Băcești, bănuiți de comiterea infracțiunilor de tăierea fără drept de arbori din fondul forestier naţional și furtul de arbori din fondul forestier naţional, în perioada 29 – 31 decembrie 2022, de pe raza Ocolului Silvic Băcești.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii negreșteni au stabilit faptul că, în perioada 29/31 decembrie 2022, pe timpul nopții, prin comiterea a trei acte materiale, persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor s-ar fi deplasat pe fondul forestier național și, dintr-o parcelă a Ocolului Silvic Băcești, ar fi tăiat, sustras, transportat și depozitat material lemnos, în vederea valorificării.

În urma efectuării a 5 percheziții domiciliare dispuse în cauză, cu sprijinul angajaților Ocolului Silvic Băcești și al luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Vaslui, polițiștii negreșteni au depistat și ridicat, în vederea cercetării, o cantitate de 6,30 metri cub de material lemnos, esență frasin.

Prejudiciul cauzat în urma comiterii infracțiunii este estimat la 3.500 de lei și a fost recuperat în proporție de 90%.

În cursul zilei de ieri, 7 ianuarie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbații cercetați a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, cu propunerea dispunerii unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbaților.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: