Home » Local » La furat în Pogana! Unul din hoți deținea ilegal o armă de vânătoare și 181 de cartușe

La furat în Pogana! Unul din hoți deținea ilegal o armă de vânătoare și 181 de cartușe

Poliţiştii Secției 8 Poliție Rurală Iana, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, au reținut doi bărbați, în vârstă de 39, respectiv 21 de ani, din comuna Pogana, județul Vaslui, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de furt calificat. Bărbatul de 39 de ani este cercetat și sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Iana au documentat și probat activitatea infracțională a celor două persoane bănuite de de comiterea unei infracțiuni de furt calificat, în noaptea de 12/13 octombrie 2022, în localitatea Tomești, comuna Pogana, județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit faptul că, în noaptea de 12/13 octombrie 2022, persoanele bănuite de comiterea infracțiunilor ar fi pătruns, pe timp de noapte, prin efracție, fără drept, în locuința persoanei vătămate, bărbat de 47 de ani, din localitatea Tomeşti, de unde ar fi sustras mai multe bunuri de valoare. Prejudiciul cauzat în urma comiterii infracțiunilor a fost estimat la 20.000 de lei.

La data de 7 ianuarie 2023, în urma punerii în executare a unui mandat de percheziţie domiciliară, la domiciliul bărbatului de 39 de ani a fost depistată și ridicată o armă de vânătoare, letală și 181 elemente de muniție. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că arma și muniția aferentă depistate erau deținute fără drept.

Ieri, 7 ianuarie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbații cercetați a fost luată măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore

Astăzi, 8 ianuarie 2023, aceștia urmează a fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, pentru dispunerea unor măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbaților.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: