Home » Administratie » Apel din Bogdănești! Rugăm să fim ajutați, pentru a nu închide centrul after school, unde se pregătesc 25 de copii aflați în situații de risc

Apel din Bogdănești! Rugăm să fim ajutați, pentru a nu închide centrul after school, unde se pregătesc 25 de copii aflați în situații de risc

de Dănuț CIOBANU 

În comuna Bogdănești funcționează un centru de zi, unde 25 de copii aflați în situații de risc au rezultate extraordinare. Centrul after school a fost inițiat printr-un proiect european, după care autoritățile locale l-au dezvoltat. Problema pentru acest an este că Primăria Bogdănești nu mai are fonduri pentru a susține aceste activități de excepție și solicită ajutor de la nivel județean.

Una din prioritățile asumate de autoritățile locale din comuna Bogdănești pentru 2023 este menținerea Centrului de zi „Stejarul” pentru copii. Copiii care participă la aceste activități after school sunt în situații de risc, iar acest centru reprezintă pentru ei singura șansă de a beneficia de o educație și îngrijire de calitate.

„Rezultatele de la acest centru se văd. Este un proiect cu care ne mândrim la multe evenimente, iar de la înființare și în următorii ani îl finanțăm numai pe baza fondurilor de la bugetul local. A fost un proiect pe fonduri europene, iar noi am fost în stare să îl dezvoltăm. Rugăm pentru acest an să fim ajutați! Ați văzut ce se întâmplă în alte comunități, unde nu s-a mai rezistat în susținerea unor astfel de proiecte, care ulterior s-au oprit, locurile de muncă au fost desființate etc. Noi nu vrem să se întâmple acest lucru cu centrul de copii, unde 25 de copii au rezultate extraordinare”, a spus Ioan Dorobanțu, primarul comunei Bogdănești.

Toți acești copii au o situație familială și materială dificilă, însă în urma unor eforturi deosebite făcute de personalul din cadrul centrului rezultatele nu s-au lăsat așteptate.

„Temerile mele se referă la faptul că nu ne mai putem susține singuri. Avem o bucătărie proprie, unde beneficiarii primesc o masă caldă. Noi nu am făcut compromisuri în ceea ce privește calitatea hranei, a activităților de învățământ și tot ceea ce ține de infrastructura after school”, a mai spus primarul.

Anul trecut, Primăria Bogdănești s-a așteptat la un sprijin finaciar mai consistent la nivel județean și guvernamental. Însă, autoritățile locale s-au mulțumit cu alocările puține care au fost primite, fiind făcute eforturi extraordinare pentru susținerea implementării proiectelor de dezvoltare. Tocmai de aceeea, pentru anul curent așteptările sunt mari, pentru că nevoile pentru obiectivele de dezvoltare, dar și diferite activități de funcționare sunt foarte mari.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*