Home » Local » Mai mulți angajatori vasluieni au primit amenzi grele pentru munca la negru. 20.000 de lei pentru fiecare persoană

Mai mulți angajatori vasluieni au primit amenzi grele pentru munca la negru. 20.000 de lei pentru fiecare persoană

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Vaslui au  desfăşurat în luna decembrie 2022 activităţi specifice, urmărind respectarea prevederilor legale în domeniul relaţiilor de muncă şi a securităţii şi sănătăţii în muncă.

La nivelul judeţului Vaslui, în activitatea de control din domeniul relaţiilor de muncă au fost efectuate un număr de 90 controale. Din cele 90 controale efectuate, 88 de controale au avut ca obiectiv principal identificarea muncii nedeclarate în toate formele ei.

În urma verificărilor au fost sancționați 12 angajatori, fiind aplicate 13 sancțiuni contravenționale. Valoarea totală a amenzilor in luna decembrie este 133.000 lei. Pentru neconformitățile constatate au fost dispuse 195 de măsuri de intrare în legalitate”, a explicat Gheorghe Chirvase, inspector șef al ITM Vaslui.

Tot în luna decembrie au fost sancţionati pentru muncă nedeclarată, un număr de 5 angajatori fiind identificate 6 persoane care prestau muncă nedeclarată. Pentru persoanele identificate că prestau muncă nedeclarată, angajatorilor le-au fost aplicate amenzi în valoare de 20.000 lei pentru fiecare persoană, valoarea totală a amenzilor pentru munca nedeclarată în luna decembrie fiind de 123.000 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: