Home » Local » Razii pe șosele la început de an! Au fost verificate peste 370 de vehicule și legitimate 385 de persoane

Razii pe șosele la început de an! Au fost verificate peste 370 de vehicule și legitimate 385 de persoane

În perioada 6 – 8 ianuarie 2023, polițiștii rutieri și de ordine publică ai Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au acționat pentru depistarea conducătorilor de autovehicule care încalcă prevederile legale privind limitele maxime de viteză admise pe drumurile publice.

În cadrul activităților desfășurate pe drumurile publice din județul Vaslui, cei 43 de polițiștii participanți au verificat peste 370 de vehicule și legitimat peste 385 de persoane.

În urma neregulilor constatate, polițiștii au aplicat 296 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 165.500 de lei, toate fiind aplicate pentru încălcări ale O.U.G. nr. 195/2002 (privind circulația pe drumurile publice). Dintre acestea, 205 sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru depășirea limitelor maxime de viteză admise.

De asemenea, au fost reținute 62 de permise de conducere și 2 certificate de înmatriculare (valabilitatea expirată a Inspecției Tehnice Periodice și constatarea de defecțiuni tehnice).

Cauzele care au condus la reținerea permiselor de conducere au fost depășirea limitei legale de viteză – cu peste 70 km/h (7) și depășirea limitei legale de viteză – cu peste 50 km/h (45), depășirea neregulamentară (7), conducerea sub influența alcoolului (2) și alte cauze (1).

Cu ocazia derulării acțiunii, s-a constatat și săvârșirea a 4 infracțiuni la regimul rutier.

Exemplificăm

Sâmbătă, 7 ianuarie 2023, ora 21:55, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Vaslui aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe drumul județean DJ 241 C, în localitatea Doagele, comuna Dragomirești, județul Vaslui, au depistat și oprit, în trafic, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 53 de ani, din municipiul Vaslui.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei dar a refuzat recoltarea acestora.

În data de 8 ianuarie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii vasluieni l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Sâmbătă, 7 ianuarie 2023, ora 17:15, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe un drum public din localitatea Bădeana, comuna Tutova, județul Vaslui, au depistat și oprit un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat de 60 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât șoferul emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal de Urgență Bârlad pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe”.

Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui recomandă să vă planificaţi din timp călătoriile, să vă interesaţi de condiţiile meteo-rutiere existente pe traseul ce urmează să îl parcurgeţi şi să adaptaţi viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: