Home » Local » S-a predat amplasamentul pentru proiectul pe transport din municipiul Vaslui. Valoarea investiției este de peste 103 milioane de lei

S-a predat amplasamentul pentru proiectul pe transport din municipiul Vaslui. Valoarea investiției este de peste 103 milioane de lei

S-a mai făcut încă un pas în realizarea proiectului de Extindere a rutelor, traseelor și stațiilor pentru transportul public de călători, finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiții 4e – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectiv Specific 4.1 Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă(cod SMIS 128283).

Astfel, luni, 09 ianuarie 2023, în sala de ședințe a Consiliului Local Vaslui, a avut loc predarea amplasamentului pentru realizarea obiectivelor acestui proiect, constând în

Lucrările vor fi executate de Asocierea SC Electromontaj SA (lider) – SC Flash Lighting SRL – SC Conbetas SRL, proiectantul fiind SC 3B Construction Project SRL.

Valoarea lucrărilor mai sus menționate este de 103.884.663,68 lei fără TVA, din care se vor realiza trasee pentru troleu pe următoarele direcții:

  • Ceramicii – str. Metalurgiei – Șoseaua Bacăului cu întoarcere după CFS;
  • Traian – Castanilor cu întoarcere la Lacul Delea;
  • Gh. Doja până la Koket

La ședința de lucru au participat și reprezentanți ai furnizorilor de utilități și de cablu din municipiu, întrucât concomitent cu aceste lucrări se va realiza și montarea în canale tehnice subterane a cablurilor existente în prezent pe stâlpii de iluminat public din oraș.

Prezent la activitate, primarul municipiului, ing. Vasile Pavăl, a reiterat necesitatea creării de noi stații pentru transportul public de călători din municipiu, modernizarea stațiilor existente și introducerea unui sistem inteligent de e-ticketing și monitorizare a flotei auto.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*