Home » National » Talibanii din Afganistan îl vor pe prinţul Harry în faţa justiţiei

Talibanii din Afganistan îl vor pe prinţul Harry în faţa justiţiei

Talibanii din provincia Helmand, situată în sud-vestul Afganistanului, vor să-l aducă pe Prinţul Harry în faţa justiţiei din cauza unui fragment din cartea sa de memorii „Spare/ Rezervă” în care explică că a fi ucis 25 de talibani pe când era într-o misiune, scrie BFM TV, citată de News.ro.

„Nu numai că cerem ca el să fie adus în faţa justiţiei de către o instanţă internaţională, dar cerem şi de la comunitatea internaţională să-l pedepsească cât mai curând posibil”, a declarat Hameedullah Hameedi, o personalitate locală, pentru Sky News. „Cu siguranţă va avea un impact asupra relaţiei dintre Regatul Unit şi Afganistan, pentru că oamenii ştiu că un ofiţer britanic din familia regală – prinţul Harry – a ucis 25 de martiri afgani şi a comis aceste crime”, a mai spus acesta.

Harry a servit 10 ani în armata britanică, încheind o carieră de căpitan. A fost trimis în Afganistan de două ori, mai întâi în 2007 şi 2008, timp în care a fost responsabil de coordonarea atacurilor aeriene, apoi din nou în 2012 şi 2013 ca pilot de elicopter de combat.

 

Harry şi-a justificat acţiunile prin atacurile din 11 septembrie din Statele Unite, crezând că duşmanii cu care se lupta în Afganistan sunt cei care au comis o crimă împotriva umanităţii. De atunci, prinţul şi-a exprimat în mai multe rânduri îngrijorarea pentru siguranţa lui.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*