Home » National » Cluj-Napoca este pe primul loc și când vine vorba de costul unui bilet la transportul public

Cluj-Napoca este pe primul loc și când vine vorba de costul unui bilet la transportul public

Cluj-Napoca este orașul cu cele mai scumpe tarife per unitate de timp la transportul public de persoane. O plimbare de 10 minute cu autobuzul costă acolo 1 leu, în timp ce în Brașov și Sibiu, de aceiași bani, te plimbi de două ori mai mult. Topul tarifelor continuă cu București. În Capitală, pentru 1 leu poți merge cu autobuzul 30 de minute și de Iași, cu 40 de minute de călătorie în schimbul aceleiași sume, potrivit Digi24.

Cluj-Napoca este pe primul loc și când vine vorba de costul abonamentelor lunare. Astfel, un abonament pentru transportul public costă 177 lei/lună, față de 130 de lei în Timișoara, 120 de lei în Iași sau 80 de lei/lună, în București.

Conform tarifelor strânse din 6 orașe importante ale țării, biletele pentru transportul public costă cel mai mult în Cluj-Napoca. Astfel, pentru un leu, poți călători 10 minute în Cluj, 15 minute în Timișoara, 20 de minute în Brașov și Sibiu, 30 de minute în București, respectiv 40 de minute în Iași.

„Cu cele mai scumpe titluri de călătorie per unitate de timp și în lipsa oricărei formă de abonament anual avantajos, nicio „vineri verde” gratuită nu compensează ceea ce este, de fapt, cel mai scump transport public urban din România, cu cea mai puțin avantajoasă ofertă comercială”, concluzionează autorii analizei.  

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*