Home » National » Diferență de 60 de grade Celsius între Rusia și întreaga lume

Diferență de 60 de grade Celsius între Rusia și întreaga lume

În timp ce Rusia se confruntă cu ger și temperaturi de minus 44 de grade, în Europa valorile termice rămân crescute pentru această perioadă, maximele ajungând la 18 grade Celsius. Diferențele de temperatură între Rusia și vestul Europei depășește 60 de grade, potrivit unei hărți meteo postate pe pagina de Facebook a Severe Weather Europe.

Între timp, o mare parte din Europa rămâne foarte caldă pentru această perioadă a anului. În sudul Spaniei, temperaturile nu scad sub 18°C nici măcar noaptea”, a scris meteorologul Scott Duncan, pe Facebook.

Anomaliile în ceea ce privește temperaturile și nivelurile extreme de precipitații devin noul normal pe măsură ce schimbările climatice se accelerează, au avertizat climatologii în rapoartele din ultimii doi ani

În Europa, continentul cu cea mai rapidă încălzire, 2022 este „al doilea cel mai călduros an”, însă lunile de vară au constituit un nou record pentru întreg continentul, stabilit în mare parte în Marea Britanie şi agravat de un deficit excepţional de precipitaţii în Spania, Franţa sau Portugalia.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*