Home » Local » Inspectorii de muncă, în teren! Inspecția Muncii Vaslui a identificat firmele care dețin și comercializează articole pirotehnice

Inspectorii de muncă, în teren! Inspecția Muncii Vaslui a identificat firmele care dețin și comercializează articole pirotehnice

În perioada 5 decembrie 2022 – 6 ianuarie 2023, Inspecția Muncii Vaslui a derulat o acțiune de control pentru verificarea modului în care se respectă prevederile legale lacomercializarea articolelor pirotehnice.

Obiectivele acțiunii au fost identificarea şi verificareaagenţilor economici care desfăşoară activităţi de deţinere, transport, manipulare, depozitareşi comercializare a articolelor pirotehnice privind respectarea prevederilor legale în vigoare.

„Această acțiune este motivată de evenimente grave petrecute în anii anteriori, în țară şi în străinătate, soldate cu explozii şi incendii de mari proporţii la depozite de articole pirotehnice, care au provocat pagube materiale şi, uneori, chiar victime, repercusiunile făcându-se resimţite pe o suprafaţă considerabilă în jurul acestor depozite. Un alt motiv care stă la baza desfăşurării acestei acţiuni este faptul că, în perioada sărbătorilor, se înregistrează cazuri frecvente de vătămări corporale produse de utilizarea articolelor pirotehnice de către copii cu vârsta sub 18 ani. Astfel, se impune efectuarea de controale la comercianții și deţinătorii unor astfel de articole, pentru a se verifica respectarea legislației specifice în domeniu. Pentru toate neconformităţile constatate cu ocazia controalelor, se vor dispune măsuri cu termene precisede remediere și, în funcție de gradul de pericol social al faptei, se vor aplica sancţiuni, de la avertismente până la sistarea activității, conform prevederilor Legii nr. 126/1995, modificată şi completată”, a spus Gheorghe Chirvase, inspector șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: