Home » Local » Reținut de polițiști! Un bărbat din Banca a intrat cu mașina într-o turmă de ovine și caprine

Reținut de polițiști! Un bărbat din Banca a intrat cu mașina într-o turmă de ovine și caprine

Poliţiştii  Biroului Protecția Animalelor Vaslui, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui, au reținut un bărbat în vârstă de 37 de ani, din comuna Banca,  județul Vaslui, bănuit de săvârșirea infracțiunilor de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și  ”rănirea cu intenție a animalelor”.

Polițiștii Biroului Protecția Animalelor Vaslui au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, bănuit de comiterea infracțiunilor de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și ”rănirea cu intenție a animalelor”, în data de 3 ianuarie 2023, în comuna Zorleni, județul Vaslui.

În urma cercetărilor efectuate, polițiștii vasluieni au stabilit că, la data de 3 ianuarie 2023, la ora 09.45, persoana cercetată, bărbat în vârstă de 37 de ani, domiciliat în localitatea Sălcioara, comuna Banca, județul Vaslui, în timp ce se afla la volanul unui autoturism, înmatriculat în municipiul București, ar fi urmărit și acroșat mai multe ovine și o caprină, ce ar fi pătruns și pășunat pe un teren agricol, aflat în extravilanul localității Zorleni, deținut de către o societate comercială, la care persoana cercetată deține calitatea de director.

În urma impactului a rezultat decesul unei ovine și rănirea a trei caprine și o ovină.

În data de 10 ianuarie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, polițiștii vasluieni au luat față de bărbatul cercetat măsura reținerii, pe o perioadă de 24 de ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiști, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”uciderea animalelor, cu intenție, fără drept” și  ”rănirea cu intenție a animalelor”.

Reamintim cetățenilor că din data de 19 mai 2022 au intrat în vigoare noi prevederi legale, respectiv Legea 138 din 13 mai 2022 pentru modificarea și completarea Legii 205 din 2004 privind protecția animalelor, astfel au fost stabilite sancțiuni mai aspre pentru cei care comit orice act de cruzime sau violență asupra acestora.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: