Home » National » Temperaturile ridicate din această perioadă au făcut ca nivelurile stocurilor de gaze să rămână stabile

Temperaturile ridicate din această perioadă au făcut ca nivelurile stocurilor de gaze să rămână stabile

Tranzitul de gaze ruseşti către Europa prin Ucraina a fost cu aproximativ 16% mai scăzut în ultima săptămână faţă de nivelurile anterioare, pe fondul vremii blânde din Europa, a declarat marţi o sursă familiarizată cu datele, iar regiunea rămâne bine aprovizionată cu gaze din alte surse, transmite Reuters.

Sute de centre au înregistrat noi recorduri de temperatură în ultimele zile, din Elveţia până în Polonia şi până în Ungaria, care a înregistrat cel mai cald ajun al Crăciunului la Budapesta, temperaturile urcând la 18,9 grade Celsius pe 1 ianuarie.

Preţurile angro ale gazelor din Marea Britanie şi Olanda au scăzut în mare parte, marţi dimineaţa, deoarece vremea blândă a redus cererea de gaze pentru încălzire şi pe măsură ce oferta de gaze naturale lichefiate (GNL) a crescut.

Preţurile gazelor din Europa sunt în scădere, deoarece combinaţia dintre vremea blândă şi consumul industrial redus a produs o creştere sezonieră neobişnuită a stocurilor, care ameninţă să copleşească sistemul de stocare.

Temperaturile mai blânde pentru această perioadă a anului în mare parte din Europa au făcut ca nivelurile stocurilor de gaze să rămână stabile, mai degrabă decât să fie reduse, aşa cum ar fi cazul în mod normal în timpul iernii.

În general, depozitele de gaze din Europa erau pline în proporţie de 83% pe 8 ianuarie, conform celor mai recente date ale Gas Infrastructure Europe, puţin modificate faţă de sfârşitul anului trecut.

 

sursa: observatornews.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: