Home » Local » Proiectul „Construire secții la Spitalul nr.2 Vaslui” a fost aprobat pentru finanțare prin PNRR

Proiectul „Construire secții la Spitalul nr.2 Vaslui” a fost aprobat pentru finanțare prin PNRR

Proiectul „Construire secții la Spitalul nr.2 Vaslui”, întocmit de Consiliul Județean Vaslui, a trecut de etapa de evaluare finală la Ministerul Sănătății, fiind aprobat pentru finanțare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Spitalul va avea un număr 248 de paturi, din care 97 vor fi noi. Din totalul paturilor noi, 28 sunt pentru spitalizare de zi, adulți si copii, alte 16 paturi sunt pentru paliație; iar 53 de paturi sunt pentru spitalizare continuă pe cele 3 secții: psihiatrie, cronici și boli infecțioase.

Proiectul urmează să fie dezvoltat în curtea Spitalului nr.2 Vaslui, unde vor fi construite două corpuri noi de clădiri. Spitalul va avea o suprafață nou construită de 6.528,01 mp și cu o suprafață desfășurată totală de 36.303,01 mp.

„Este un succes al Consiliului Județean Vaslui, proiectul nostru obținând al doilea punctaj dintre cele 27 de proiecte aprobate, valoarea lui fiind de peste 385 milioane de lei, cu TVA. Este un proiect de anvergură, care ne va permite să încheiem circuitul de modernizare a infrastructurii Spitalului Județean de Urgență Vaslui, pe lângă celelalte proiecte pe care le avem în derulare. Ne-am propus să oferim servicii medicale de calitate, prin modernizarea tuturor spațiilor și construirea altora noi, atragerea de medici specialiști și achiziția întregii aparaturi medicale din gama de vârf, astfel încât populația județului să beneficieze de servicii medicale de înaltă performanță”, a declarat Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui.

Lista cu cele 27 de proiecte aprobate de Ministerul Sănătății va rămâne în transparenţă decizională, împreună cu proiectul hotărârii de Guvern, timp două săptămâni, după care Guvernul României va aproba această listă, prin hotărâre, iar semnarea contractelor de finanţare va urma imediat la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie.

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: