Home » National » Aeronave AWACS aterizează în România

Aeronave AWACS aterizează în România

NATO mută din Germania în România aeronave AWACS, pentru misiuni de recunoaștere și supraveghere a flancului estic, în contextul războiului din Ucraina.

Aeronavele vor ateriza marți în Baza 90 Transport Aerian din Otopeni și vor rămâne în România pentru mai multe săptămâni. Oana Lungescu, purtătorul de cuvânt al NATO, a explicat: AWACS-ul nostru poate detecta aeronave la sute de kilometri distanță, făcându-le o capacitate cheie pentru descurajarea și postura de apărare. Mulțumesc României pentru găzduire, ceea ce aduce o contribuție importantă la avertizarea noastră timpurie”.

În comunicatul de presă emis de Alianța Nord-Atlantică, se arată faptul că odată cu AWACS, vor sosi în România și aproximativ 180 de militari germani.

Ministerul Apărării amintește că după invadarea Ucrainei, NATO și-a sporit prezența aeriană în flancul estic al Alianței cu avioane de luptă, de supraveghere și avioane-cisternă suplimentare. Încă din februarie anul trecut, aeronavele AWACS au efectuat misiuni de patrulare în estul Europei și în zona Mării Baltice, pentru a urmări avioanele rusești în apropierea granițelor NATO.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: