Home » National » Aproape 8 milioane de români suferă de o formă de alergie!

Aproape 8 milioane de români suferă de o formă de alergie!

În momentul în care suntem alergici la anumite substanțe din alimente , este important să știm ce consumăm ! În acest context, InfoCons , prin Aplicația Gratuită InfoCons , vine în sprijinul consumatorilor cu opțiunea de scanare a codului de bare de pe etichetele produselor agroalimentare pentru aflarea instantă a informațiilor despre :

Numărul și tipul alergenilor din produsul scanat ;
Numărul și tipul aditivilor alimentari ;
Ingrediente ;
Cantitatea de sare ;
Cantitatea de zahăr ;
Cantitatea de calorii ;

În cazul în care produsul scanat conține alergeni , atunci consumatorii vor fi informați cu privire la denumirea , numarul si tipul acestora . Alergenii apar instant în urma scanării codului de bare și sunt delimitați într-o secțiune marcată cu culoarea roșie , pentru a fi ușor de remarcat . Ținând cont că unele reacții alergice pot provoca probleme grave , această secțiune din cadrul Aplicației InfoCons este una indispensabilă , mai ales în contextul în care aproape 8 milioane de români suferă de o formă de alergie conform Societăţii Române de Alergologie şi Imunologie Clinică .

Totodată, prin funcția „ Alegerea Mea ” din cadrul Aplicației InfoCons , consumatorii au posibilitatea de a-și seta preferințele de consum prin introducerea cantităților maxime de zahăr , sare , calorii , a numărului maxim de aditivi alimentari ( E-uri ), aditivii alimentari și alergenii pe care își doresc să îi evite . În secțiunea „Alegerea Mea ” din cadrul Aplicației Gratuite InfoCons , consumatorii au la dispoziție lista cu alergenii , precum și posibilitatea de a îi bifa ușor și rapid pe cei care le-ar putea crea probleme . Astfel , în momentul scanării codului de bare de pe eticheta produsului , Aplicația InfoCons îi va atenționa în momentul detectării alergenilor .

 

Pe lângă aceste opțiuni , Aplicația InfoCons ofera accesul rapid la :

  • Posibilitatea de a acorda rating de la 1 la 5 produselor ;
    Personalizarea aplicației în funcție de preferințele de consum : număr maxim de E-uri și tipul acestora , cantitatea maximă de sare , cantitatea maximă de zahăr , tipul de alergeni și cantitatea maximă de calorii .
    Distribuirea produselor scanate cu prietenii și familia .
    Posibilitatea de a face o sesizare direct din aplicație , prin completarea unui formular simplu , cu câmpuri prestabilite . Astfel, în cazul în care consumatorul întâmpină probleme cu produsul scanat , poate trimite o sesizare direct din Aplicatia InfoCons .
    Distribuirea produselor scanate cu prietenii și familia .

 

  • Aplicația Gratuită InfoCons face posibilă scanarea codului QR de pe etichetele energetice ale produselor electrocasnice și ale dispozitivelor electronice ( frigidere , mașini de spălat haine , mașini de spălat vase , uscătoare , televizoare ), pentru aflarea informațiilor precum: consumul de energie , clasa energetică , producător , informații generale tip caracteristici tehnice , compararea cu alte produse similare , reciclare .
    SOS – Lista cu toate numerele utile și de urgență la nivel local , national și international cu posibilitatea selectării continentului și țării . În urma selectării , numerele utile și de urgență apar în limba engleză și limba țării . SOS adună numere precum : Ambulanță , Poliție , Protecția Consumatorilor , Pompieri , Poliția de Frontieră , Turism , Direcții de Sănătate Publică , Primărie , Mediu , Telecomunicații etc

 

Sorin Mierlea InfoCons Protectia ConsumatorilorAlergenii , noua problemă care se acutizează pe zi ce trece la nivel global , atât pentru copii , dar și pentru adulți , iar acest lucru face ca atenția consumatorului să fie îndreptată mult mai activ și imperativ în identificarea posibililor alergeni din ceea ce cumpărăm și ceea ce consumăm . InfoCons te ajuta , pentru prima oară, printr-un procedeu creativ si inovativ în identificarea și atenționarea cu privire la aditivii conținuți în produsele scanate . Având Aplicația GRATUITĂ InfoCons , poți să decizi tu pentru tine , pentru copiii tăi și pentru persoanele dragi ce cumperi , dar mai ales cum să cumperi când spectrul problemelor alergenilor este tot mai prezent . ”

Sorin Mierlea – Presedinte InfoCons

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*