Home » National » Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare peste 900.000 euro, depistate de polițiștii de frontieră în Portul Constanța și în PTF Giurgiu

Bunuri susceptibile a fi contrafăcute în valoare peste 900.000 euro, depistate de polițiștii de frontieră în Portul Constanța și în PTF Giurgiu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea au descoperit în Portul Constanţa, în patru containere sosite din China, peste 15.400 de articole vestimentare, jucării şi încălţăminte, în valoare totală de aproximativ 3.900.000 lei, toate inscripţionate cu numele unor firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Acţiuni similare au fost derulate şi în P.T.F. Giurgiu, unde poliţiştii de frontieră au depistat, în două autocare, aproximativ 4.800 de bunuri constând în articole vestimentare, de parfumerie și încălțăminte, în valoare totală estimată de peste 500.000 lei, susceptibile a fi contrafăcute.

În data de 12.01.2023, o echipa comună formată din polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi inspectori vamali din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanța – Sud Agigea a efectuat controlul fizic asupra unui număr de patru containere încărcate cu bunuri, sosite din China, având ca destinatari societăţi comerciale din România, Republica Moldova şi Ucraina.

În urma verificărilor amănunţite s-a constatat că în interiorul containerului se aflau 5.400 de căciuli,2.600 de perechi de ciorapi,6.240 de jucării şi 1.200 perechi de încălţăminte toate inscripţionate cu numele unor firme consacrate, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

Bunurile, cu o valoare de aproximativ 3.900.000 lei (peste 790.000 de euro) dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea expertizării şi continuării cercetărilor.

*Acţiuni similare s-au derulat, în ultimele 24 de ore, şi Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu unde polițiștii de frontieră au oprit pentru control, pe sensul de intrare în țară, două autocare, ce aparțin unor firme de transport internațional de persoane.

Cu această ocazie, poliţiştii de frontieră au descoperit, în compartimentele pentru marfă ale mijloacelor de transport, printre bagajele pasagerilor,  cantitatea totală de 3.348 de articole vestimentare, 1.475 parfumuri și 43 perechi de încălțăminte, toate purtând însemnele unor mărci cunoscute, fiind susceptibile a fi contrafăcute.

În cadrul cercetărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că bunurile descoperite aparțin unor cetățeni români și străini, cu vârste cuprinse între 28 și 55 de ani.

Persoanele în cauză nu deţineau documente de provenienţă pentru produsele sus-menţionate. Bunurile, în valoare totală estimată de 531.540 lei (aproximativ 107.000 euro) dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În toate cazurile se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie propuse soluții legale prin unitatea de parchet competentă

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: