Home » Local » „Ora de Eminescu” la Centrul de Resurse pentru Afaceri Vaslui!

„Ora de Eminescu” la Centrul de Resurse pentru Afaceri Vaslui!

Timp de 40 de minute, o sală arhiplină a Centrului de Resurse pentru Afaceri Vaslui a vibrat pe versurile lui Mihai Eminescu.
Actrița Ramona Ananie și copiii Centrului Educațional Yes din Bârlad l-au adus mai aproape de sufletul vasluienilor pe Luceafărul poeziei românești, printr-un spectacol de muzică, dans și culoare, intitulat „Eminescu și gândurile sale”.
În centrul atenției s-a aflat un poet copilandru, cu pletele în vânt, scriind de zor la pupitrul scriitoricesc, iar din penel au ieșit versuri recitate cu acuratețe actoricească de ceilalți 14 copii, dând viață unor poezii cunoscute, cum ar fi „Rugăciune”, „Cine ești?”, „Amorul unei marmure”, „Glossa”, „Fiind băiet păduri cutreieram”, „O, rămâi”, „Ce te legeni?”, „Freamăt de codru”, „Trecut-au anii” și „Revedere”.
Ora s-a încheiat cu un joc interactiv, propus de profesoara Daniela Adam, la care cei prezenți au dovedit că stăpânesc foarte bine opera eminesciană.
„Vă felicit că ați venit în număr așa mare la un asemenea eveniment. Vreau să vă lansez o provocare! Anul acesta se împlinesc 300 de ani de la nașterea lui Dimitrie Cantemir, o personalitate emblematică a locurilor acestea, pentru că este născut la Fălciu, unde avea o moșie tatăl său, Constantin Cantemir, domnitorul Moldovei, și este o personalitate care s-a remarcat în varii domenii. A fost scriitor, geograf, muzician. Poate se vor gândi profesorii, împreună cu elevii, ca această personalitate, care dă identitate spațiului acesta în care trăim, să ofere prilejul să producă o scenetă, un montaj artistic, un concurs. Noi vă promitem că vă vom găzdui și vom asigura premiile necesare. Așa că așteptăm inițiativele dumneavoastră. Vă mulțumesc încă o dată pentru participare”, a spus Dumitru Buzatu, președintele Consiliului Județean Vaslui, prezent la eveniment.
Manifestarea a fost organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Vaslui, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, marcată an de an pe 15 ianuarie.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: