Home » Local » Instruiți cu privire la furturile din locuințe! Campania „#sigurACASĂ” la Vaslui, Bârlad, Ivănești și Pungești

Instruiți cu privire la furturile din locuințe! Campania „#sigurACASĂ” la Vaslui, Bârlad, Ivănești și Pungești

În perioada 15 octombrie 2022 – 12 ianuarie 2023, structurile Poliției Române au desfășurat, la nivel național, activități în cadrul campaniei „#sigurACASĂ” , destinată prevenirii furturilor din locuințe.

Obiectivul principal al campaniei l-a reprezentat creșterea gradului de conștientizare, în rândul populației generale, cu privire la furturile din locuințe, principalele moduri de operare și modalități eficiente de prevenire, respectiv impactul pe care acestea îl au asupra sentimentului de siguranță în rândul populației. Activitățile au fost desfășurate în spații publice intens circulate (piețe, centre comerciale).

În acest context, polițiștii din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, Inspectoratul de Poliție Județean Vaslui, au desfășurat activități de informare și de distribuire a unor materiale cu recomandări preventive, oferind astfel populației informații referitoare la principalele măsuri de siguranță pentru protejarea locuinței.

Pe durata derulării campania au fost organizate mai multe activități, dintre care amintim:

Polițiștii au desfășurat două activități informativ-preventive, una dintre acestea desfășurându-se în parcarea Centrului Comercial Bârlad Value Center, fiind distribuite 60 de flayere către un număr de 60 de beneficiari (adulți, părinți și copiilor prezenți la eveniment) și în piețele Vidin și Traian, din municipiul Vaslui.

De asemenea, în data de 12.01.2023, polițiștii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Vaslui au desfășurat o activitate preventiv-informativă în comunele Ivănești și Pungești, din județul Vaslui, prin care s-a urmărit creșterea gradului de siguranță a populației în raport cu diverse forme de manifestare a infracționalității specifice sărbătorilor de iarnă, fiind distribuite broșuri și lipite afișe referitoare la protecția împotriva furturilor din locuințe.

Sfaturi și recomandări oferite de polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui:

  • Interzicerea accesului în locuință și refuzul de a da informații despre tine, bunurile pe care le deții ori despre vecini, persoanelor străine ce pretind că reprezintă diverse instituții, dar care nu se pot legitima sau dovedi pe cine reprezintă;
  • Achiziționarea acelor sisteme de închidere/asigurare care corespund standardelor de securitate;
  • Alegerea acelor încuietori care sunt prevăzute cu chei ce nu pot fi multiplicate ușor;
  • Apelarea pentru montarea unui sistem de securitate, la firme licențiate de Inspectoratul General al Poliției Române, lista fiind disponibilă pe pagina web a Poliției Române (politiaromana.ro) – în secțiunea Registre Naționale;
  • Atunci când pleci pentru o perioadă mai lungă de acasă, nu face acest lucru public pe internet;
  • Evită prieteniile cu persoane pe care nu le cunoști în realitate și nu dezvălui date despre tine celor pe care îi cunoști doar în mediul online.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: