Home » National » Blue Monday – cea mai depresivă zi din an

Blue Monday – cea mai depresivă zi din an

A treia zi de luni din ianuarie a fost numită „Blue Monday” și este considerată cea mai deprimantă zi a anului, scrie Live Science. Cea mai deprimantă zi a anului are la bază mai mulţi factori, perioada de după Crăciun, vremea din această perioadă, rezoluţiile de Anul Nou, cât şi nivelul mai scăzut al finanţelor personale.

Luni, 16 ianuarie 2023, este Blue Monday, dar este, de fapt, cea mai tristă zi a anului? Răspunsul scurt este „nu”, notează sursa citată. Termenul „Blue Monday” a fost inventat pentru prima dată în 2004 de Cliff Arnall, un psiholog și vorbitor motivațional, după ce a fost abordat de firma britanică de turism Sky Travel, desfiinţată între timp, pentru a găsi o formulă care să determine cea mai deprimantă zi a anului. Ulterior, Blue Monday a devenit piesa centrală a unei campanii publicitare a Sky Travel, menită să încurajeze rezervările de vacanțe care, după cum sugera compania, ar fi atenuat o parte din suferința lui Blue Monday.

 

Stări emoționale și psihice resimțite în perioada de iarnă

Potrivit publicației Health Europa, în lunile de iarnă, persoanele care suferă de tulburări psihice pot dezvolta și alte afecțiuni, precum tulburare afectivă sezonieră (TAS). Mai exact, vremea rece, zilele mai scurte și grija financiară pot determina tulburări de dispoziție sau pot accentua starea persoanelor care suferă de tulburări afective.

Pentru a-i ajuta pe oameni să-și îmbunătățească starea psihică, psihologul dr. Claire Vowel le recomandă să-și formeze noi obiceiuri.

Dr. Claire a spus că noile obiceiuri pot ameliora anumite afecțiuni precum depresia și anxietatea.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: