Home » National » Mașinile autonome ar putea îngreuna traficul rutier din Marea Britanie

Mașinile autonome ar putea îngreuna traficul rutier din Marea Britanie

Un raport al guvernului britanic sugerează că traficul rutier din Marea Britanie s-ar putea îngreuna cu până la 85% în urma introducerii pe drumuri publice a mașinilor autonome, aflate la acest moment în diferite stadii de proiectare și testare. Ministerul Transporturilor a transmis pe baza raportului că, atunci când mașinile autonome vor deveni cât mai comune pe străzi, traficul se va desfășura în condiții de două ori mai dificile decât în prezent.

The Telegraph informează că raportul guvernului britanic are în vedere posibila situație în care vehiculele “conectate” – cele cu acces la propriul internet – și cele autonome să dețină jumătate din cota de piață a vehiculelor din Marea Britanie până în 2047. Conform previziunilor guvernului, traficul rutier din Anglia și Țara Galilor s-ar îngreuna dramatic în intervalul 2025 – 2060.

Vehiculele autonome nu au nevoie de șofer și pot fi folosite de orice categorie de persoane, indiferent dacă dețin sau nu un permis de conducere. Întreaga rută este calculată de soft, iar mașina se deplasează pe distanța dorită singură, fără vreo intervenție umană. Potrivit raportului, introducerea pe piață a acestor vehicule ar crește valorile traficului prin creșterea mobilității persoanelor în vârstă și a celor care nu dețin în prezent permis de conducere.Totodată, ar putea exista tendința ca autobuzele și alte mijloace de transport în comun să fie folosite mai puțin.

Mașinile complet autonome nu dispun încă de un cadrul legal pentru a se deplasa pe drumurile publice din Regatul Unit. Conform planurilor Comisiei de Drept din Marea Britanie, mai scrie The Telegraph, șoferii care se deplasează cu o mașină autonomă nu vor fi trași la răspundere pentru eventualele accidente.

 

Sursa: The Telegraph

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: