Home » National » O fetiță de 18 luni și tatăl ei au suferit arsuri corneene, după ce au fost expuși accidental la raze UV, într-un spital din București

O fetiță de 18 luni și tatăl ei au suferit arsuri corneene, după ce au fost expuși accidental la raze UV, într-un spital din București

O fetiță de un an jumătate și tatăl ei au suferit arsuri corneene, după ce au fost expuși accidental la raze UV timp de 45 de minute, la Spitalul „Victor Gomoiu” din Capitală. O anchetă este în desfășurare, iar asistentul medical implicat în incident și-a dat demisia.

Copila și părintele său au fost trimiși să aștepte într-un container unde funcționa o lampă cu ultraviolete, folosită la sterilizare, iar după ce au ajuns acasă au acuzat dureri de ochi. „În urma anchetei interne derulată ulterior a reieșit faptul că pacienta minoră și părintele însoțitor au fost expuși accidental la lampa UV timp de 45 minute, suferind arsuri corneene care au necesitat îngrijiri medicale”, transmite conducerea spitalului. Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că la spitalul respectiv va face un control și Inspecția Sanitară de Stat și că lipsa personalului nu reprezintă un motiv pentru nerespectarea procedurilor.

„Va merge Inspecţia sanitară de stat şi eventual putem să trimitem şi reprezentanţi ai Corpului de control. Înţeleg că este o anchetă administrativă. Am primit o informare din partea conducerii acestei unităţi, care precizează faptul că într-o cameră în care funcţiona o lampă cu ultraviolete un adult şi un copil au stat timp de 45 de minute. Rămâne să avem informaţii referitoare la starea lor de sănătate”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: