Home » National » Raed Arafat s-a întâlnit la Suceava cu o delegație finlandeză din care au făcut parte ministrul pentru afaceri europene, doamna Tytti Tuppuraine, alături de ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Finlanda în România, Dna. Marjut Akola

Raed Arafat s-a întâlnit la Suceava cu o delegație finlandeză din care au făcut parte ministrul pentru afaceri europene, doamna Tytti Tuppuraine, alături de ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Finlanda în România, Dna. Marjut Akola

Astăzi, 17 Ianuarie 2023, în Suceava, a avut o loc o vizită de lucru a delegației finlandeze condusă de ministrul pentru afaceri europene și priorității de stat, doamna Tytti Tuppuraine, alături de ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Republicii Finlanda în România, Dna. Marjut Akola, partea română fiind reprezentată de secretarul de stat pentru afaceri europene al Ministerului Afacerilor Externe, Dna. Daniela Gîtman, șeful DSU, dr. Raed Arafat și alți reprezentanți ai MAE.
Întâlnirea de astăzi urmărește de o manieră prioritară conclucrarea și acordarea de sprijin reciproc în vederea oferirii întregului suport cetățenilor ucraineni.
Discuțiile purtate au vizat pe de-o parte, prezentarea situației actuale regăsită la granițele țării, acțiunile întreprinse de instituțiile statului cu rol în gestionarea situației generate de afluxul de persoane refugiate/strămutate pe teritoriul României în urma conflictului din Ucraina dar și misiunile specifice de oferire de sprijin, acțiuni umanitare, derulate prin prisma colaborării strânse între instituțiile guvernamentale și societatea civilă.
În Suceava , delegația finlandeză a putut vizita Centrul logistic de stocare și distribuție a asistenței umanitare, HUB care funcționează în cadrul mecanismului de protecție civilă al UE, Punctul de Trecere a Frontierei Siret, dar și tabăra pentru refugiați din Rădăuți.
Astfel, delegația finlandeză a putut observa îndeaproape organizarea și activitățile derulate de statul român ( acțiuni concrete de răspuns realizate printr-o bună relaționare și coordonare între guvern, instituții guvernamentale, autorități publice locale și societatea civilă) în contextul situației generate de conflictul militar rus din Ucraina.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: