Home » Local » Specializat în furtul din buzunare! Hoțul acționa în zona centrală a municipiului Bârlad

Specializat în furtul din buzunare! Hoțul acționa în zona centrală a municipiului Bârlad

Poliţiştii Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Bârlad au reținut un bărbat, din municipiul Bârlad, județul Vaslui, bănuit de săvârșirea unui furt (din buzunare).

Astfel, polițiștii Biroului Investigații Criminale Bârlad au documentat și probat activitatea infracțională a unui bărbat, în vârstă de 31 de ani, bănuit de comiterea unui furt, după ce a fost prins, în flagrant delict, de către un polițist din Bârlad, acționând în zona centrală a municipiului Bârlad.

La data de 16 ianuarie 2023, ora 10.10, un polițist din cadrul Biroului Investigații Criminale Bârlad a surprins și reușit prinderea în flagrant delict a unui bărbat care ar fi săvârșit o infracțiune de furt, în zona unui spațiu comercial situat în vecinătatea unui hotel.

Polițistul a realizat prinderea în flagrant delict a bărbatului de 31 de ani, care, profitând de aglomerația generată de pătrunderea într-un spațiu comercial, ar fi sustras de la o persoană vătămată, o femeie de 74 de ani, din comuna Puiești, județul Vaslui, 530 de lei.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea infracțiunii a fost recuperat integral, fiind restituit persoanei vătămate.

În aceeași zi, 16 ianuarie 2023, ca urmare a administrării probatoriului, față de bărbatul cercetat a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, cu propunerea dispunerii unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii din Bârlad, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale a bărbatului.

SFATURILE OFERITE DE POLIȚIȘTII VASLUIENI PENTRU A NU DEVENI VICTIMELE INFRACTORILOR:

  • Nu purtaţi portofelul în buzunarul de la spate al pantalonilor!
  • Nu purtaţi bani sau valori în buzunarele laterale ale hainelor, paltoanelor sau gecilor, acestea fiind locurile cele mai vulnerabile şi mai des vizate de hoţi!
  • Păstraţi portofelul şi banii în buzunarul interior şi asiguraţi-l cu nasturi sau fermoar! Un buzunar bine asigurat descurajează hotii;
  • Nu luați asupra dumneavoastră sume mari de bani ci doar necesarul pentru cumpărăturile planificate în acea zi! Când este posibil, folosiți cardul pentru cumpărături!
  • Nu vă lăsați atrași în locuri dosnice pentru a cumpăra ceva, oricât de avantajos vi s-ar părea!
  • Evitați să vă urcați în mijloacele de transport în comun aglomerate!
  • Țineți bagajele în brațe, în nici un caz spre culoar sau spre vecinul de scaun!
  • Nu vă înghesuiți și nu permiteți să fiți înghesuit, atragând atenția cu voce tare!

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: