Home » National » Biserica Angliei este împotriva oficializării căsătorii între persoane de același sex

Biserica Angliei este împotriva oficializării căsătorii între persoane de același sex

Biserica Angliei a respins cererile de a permite clerului să oficieze căsătorii între persoane de același sex, dar propune ca cuplurile care s-au căsătorit în cadrul unei ceremonii civile să își poată binecuvânta uniunea în biserică, potrivit The Guardian.

Biserica Angliei afirmă că „va oferi cea mai mare prevedere pastorală posibilă fără a schimba doctrina bisericii privind sfânta căsătorie pentru cuplurile de același sex, printr-o serie de proiecte de rugăciuni, cunoscute sub numele de rugăciuni de dragoste și credință, care ar putea fi folosite în mod voluntar în biserici pentru cuplurile care au marcat o etapă importantă a relației lor, cum ar fi o căsătorie civilă sau un parteneriat civil”.

Recomandările episcopilor îi vor dezamăgi pe militanții pentru căsătoria egală, care spun că poziția bisericii provoacă un rău imens persoanelor LGBTQ+ și nu este în concordanță cu opinia publică.

Episcopii Bisericii Angliei vor prezenta, de asemenea, scuze în cursul acestei săptămâni persoanelor LGBTQ+ pentru „respingerea, excluderea și ostilitatea” cu care s-au confruntat în biserici și pentru impactul pe care acest lucru l-a avut asupra vieții lor.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*