Home » National » Echipa de medici plasticieni de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, condusă de medicul Sidonia Susanu, a replantat piciorul amputat băiatului care ieri a fost lovit de tren

Echipa de medici plasticieni de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, condusă de medicul Sidonia Susanu, a replantat piciorul amputat băiatului care ieri a fost lovit de tren

Echipa de medici plasticieni de la Spitalul de Copii Sf. Maria din Iași, condusă de medicul Sidonia Susanu, a făcut o nouă minune. Medicii i-au replantat piciorul amputat de tren unui adolescent de 16 ani, în urma unui accident feroviar cumplit petrecut marți, la Vatra Dornei.

”Pentru leziunile cranio-cerebrale și toracice s-a optat pentru tratament conservator, i s-a făcut splenectomie, efectuată de colegii de la chirurgie pediatrică. Gamba amputată a fost replantată. Momentan copilul se află în serviciul ATI, se continuă terapia suportivă maximală inițiată încă din momentul internării. Evoluția este lent favorabilă”, a declarat medicul Sidonia Susanu.

Tânărul a suferit răni foarte grave în accidentul de tren.

”Pacientul a fost internat în Secția de Chirurgie Plastică cu diagnostic de Politraumatism prin accident rutier, șoc hemoragic, amputație membrul inferior stâng nivel treime proximală gambă, traumatism craniocerebral cu hemoragie subarahnoidiană, fractură de omoplat, fracturi de coaste 7-9, hemotorax, ruptură de splină cu hemoperitoneu”, a mai spus medicul Sidonia Susanu.

Potrivit martorilor, elevul avea căștile pe urechi și telefonul în mână, nu a fost atent și nu a observat apropierea trenului. Copilul a fost prins sub tren, în apropiere de Gara Vatra Dornei Băi.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*