Home » Local » Șofer inconștient! Testat cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1.17 mg/l alcool pur în aerul expirat

Șofer inconștient! Testat cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 1.17 mg/l alcool pur în aerul expirat

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un bărbat, în vârstă de 42 ani, din municipiul Vaslui, județul Vaslui, bănuit că ar fi condus un autoturism în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 15 ianuarie 2023, ora 11:52, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au fost sesizați, prin apel 112, cu privire la faptul că, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui circulă haotic, pe direcția suburbia Rediu – municipiul Vaslui.

Polițiștii rutieri, deplasați în temeiul sesizării, au depistat și oprit, pentru control, pe drumul național DN 15D, în comuna Bălteni, județul Vaslui, autoturismul indicat în sesizare.

Întrucât conducătorul autoturismului, un bărbat de 42 de ani, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.17 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Serviciul Județean de Medicină Legală Vaslui, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ieri, 17 ianuarie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta urmează a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*