Home » Agricultura » Atenție la ce plantați! Materialul săditor și semințele sunt verificate în târguri și piețe

Atenție la ce plantați! Materialul săditor și semințele sunt verificate în târguri și piețe

Specialiștii din cadrul Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor (ITCSMS) Vaslui au efectuat în timpul campaniilor de însămânţare de toamna şi primăvara verificări la operatorii economici care desfășoară activități în domeniul prelucrării și comercializării semințelor și materialului săditor. De asemenea, au fost făcute cotroale și în piețe și târguri organizate pentru vânzare.

„În primavara și toamna anului trecut, am efectuat 81de controale la operatori economici şi persoane fizice având ca obiectiv verificarea documentelor de calitate a semințelor și materialului săditor destinat reînmulțirii, a termenelor de valabilitate, modul de sigilare, etichetare, ambalare. Datorită acestor controale și prezenței noastre în teritoriu nu au mai fost găsite nereguli. Aceste măsuri sunt luate în vederea asigurării circulației semințelor de bună calitate”, a spus Mihaela Lespezianu, directorul ITCSMS Vaslui.

ITCSMS Vaslui aprobă înregistrarea operatorilor economici și autorizarea activităţilor solicitate, dacă au fost îndeplinite condiţiile de înregistrare şi autorizare. În județul Vaslui au fost eliberate un număr de 485 autorizații pentru activitățile de producere, prelucrare și comercializare a semințelor și materialului săditor, din care: 159 producere; 92 prelucrare; 234 comercializare.

Anual, ITCSMS Vaslui  monitorizează activitatea desfășurată de operatorii economici, în scopul verificării îndeplinirii continue a cerințelor prevăzute la art. 5 din Legea nr. 266/2002(r).

În ceea ce privește controlul în vederea prelungirii activităților de producere, prelucrare și comercializare a semințelor și materialului săditor, au fost monitorizăți  82  operatori economici pentru  228 vize anuale.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*