Home » National » România suspendă temporar distribuția în afara țării a unor medicamente antibiotice și antitermice cu administrare orală

România suspendă temporar distribuția în afara țării a unor medicamente antibiotice și antitermice cu administrare orală

Ministerul Sănătății informează că Comisia Europeană a avizat favorabil solicitarea României privind adoptarea în procedură de urgență a suspendării temporare a distribuției în afara țării a anumitor medicamente din categoria antibiotice și antitermice cu administrare orală.

În urmă cu o lună, Alexandru Rafila anunța că Ministerul Sănătății ia în calcul posibilitatea restricționării temporare la export a anumitor medicamente, precum cele oncologice sau antibioticele pentru copii. Pe listă comunicată acum de autoritățile române se regăsesc doar șapte antibiotice și două antitermice pentru copii.

Măsura este una cu caracter temporar, se va aplica pe o perioadă de trei luni, în contextul situației epidemiologice actuale și este menită să asigure continuitatea disponibilității acestor medicamente pentru pacienții români”, informează Ministerul Sănătății.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*