Home » National » Șase luni de închisoare pentru un bărbat care a omorât un pui de câine

Șase luni de închisoare pentru un bărbat care a omorât un pui de câine

Un bărbat din Berzunți, județul Bacău, în vârstă de 52 de ani, a primit 6 luni de închisoare cu executare, pentru că a omorât un pui de câine. Sentința nu este una definitivă, dar este fără precedent. Instanța a evidențiat „cruzimea deosebită, ferocitatea, brutalitatea, răutatea şi sălbăticia de care a dat dovadă inculpatul”, scrie libertatea.ro.

Potrivit datelor din dosar, bărbatul a pornit în urmărirea animalului pe uliţă. În momentul în care a ajuns la o intersecţie, a observat puiul de câine ce tocmai se adăpostise la marginea unui gard. Când l-a văzut, a început să-l lovească cu piciorul. Cățelul a încercat să scape, însă a fost ajuns și lovit din nou cu brutalitate, strivindu-i pur și simplu capul cu piciorul. Când a observat că puiul de câine nu mai mişcă, a plecat înapoi acasă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

„Dacă singura sa preocupare ar fi fost să îşi protejeze bunurile din gospodărie, era suficient să îşi închidă poarta şi să îşi astupe eventualele găuri din gard. Inculpatul a ales să ucidă câinele prin cea mai crudă metodă posibilă, călcându-l în picioare, ceea ce denotă că este o persoană foarte periculoasă, care este capabilă să ia foarte uşor hotărârea de a suprima o viaţă, lucru care îl face predispus la săvârşirea şi a altor fapte mult mai grave”, a fost concluzia magistraților din Onești.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*