Home » Local » Se plimba cu mașina prin centrul Vasluiului, cu o valoare la alcooltest de 1.25 mg/l alcool pur în aerul expirat

Se plimba cu mașina prin centrul Vasluiului, cu o valoare la alcooltest de 1.25 mg/l alcool pur în aerul expirat

Polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, au reținut un tânăr, în vârstă de 19 ani, din comuna Poienești, județul Vaslui, bănuit că ar fi condus un autoturism în timp ce s-ar fi aflat sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 14 ianuarie 2023, ora 04:28, polițiștii Biroului Rutier Vaslui, din cadrul Poliției Municipiului Vaslui, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Vaslui, au depistat și oprit, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, care se deplasa pe direcția Centru Civic – Crucea Gării.

Întrucât conducătorul autoturismului, un tânăr de 19 ani, emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.25 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost condus la Spitalul Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.

În data de 16 ianuarie 2023, în baza probatoriului administrat, polițiștii Biroului Rutier Vaslui l-au reținut pe bărbat, pe o perioadă de 24 ore. Acesta a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui care a dispus față de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii rutieri vasluieni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: