Home » National » Măsurile luate de Poliția de Frontieră de minivacanța prilejuită cu ocazia celebrării Zilei Unirii Principatelor Române

Măsurile luate de Poliția de Frontieră de minivacanța prilejuită cu ocazia celebrării Zilei Unirii Principatelor Române

Ne aflăm în apropierea minivacanţei prilejuite de Ziua Unirii Principatelor Române, sens în care conducerea Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră a dispus măsuri suplimentare de adaptare atât a misiunilor, cât şi a resurselor umane şi materiale, la specificul fiecărei frontiere, astfel încât să se asigure un control eficient şi operativ în toate punctele deschise traficului internaţional.

Polițiștii de frontieră acționează alături de celelalte structuri din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, în vederea asigurării unui climat de ordine şi siguranţa publică în zona de competenţă.

A fost suplimentat numărul personalului planificat la controlul documentelor de călătorie în punctele de trecere, astfel încât, peste 3.700 de poliţişti de frontieră vor desfăşura zilnic, la nivelul întregii ţări, misiuni de supraveghere şi control la frontiera de stat.

Menţionăm faptul că, dacă situaţia o va impune, vor fi suplimentate arterele de control pe ambele sensuri de deplasare, după caz, până la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere a frontierei. Totodată,  vor fi folosite inclusiv staţii mobile de control, în vederea asigurării controlului de frontieră în parametrii optimi.

Precizez faptul că în prezent,  traficul pentru autoturisme şi mijloacele de transport persoane se desfăşoară în condiţii normale, fără a se înregistra timpi de aşteptare.

Participanţilor la traficul transfrontalier le recomandăm  să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să se informeze cu privire la condiţiile de călătorie în statele de destinaţie şi în cele tranzitate

De asemenea, le reamintim faptul că pot consulta aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră unde sunt actualizate valorile medii ale timpului de aşteptare.

Deoarece  mulţi copii călătoresc în afara graniţelor ţării, dar ţinând cont şi de  faptul că se întâlnesc situaţii în care minorilor li se întrerupe călătoria ca urmare a neîndeplinirii condiţiilor legale, le recomandăm părinţilor ca înainte de plecare să consulte condiţiile privind călătoria cetăţenilor români minori în străinătate, care sunt disponibile pe pagina de internet a instituţiei noastre.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: