Home » Agricultura » Ministerul Agriculturii vrea să asfalteze drumurile de exploatație agricolă, în timp ce drumurile sătești sunt din pământ

Ministerul Agriculturii vrea să asfalteze drumurile de exploatație agricolă, în timp ce drumurile sătești sunt din pământ

Ministerul Agriculturii a alocat 400 de milioane de lei comunelor din România pentru a asfalta drumurile de exploatație agricolă. Neculai Moraru, primarul comunei Fălciu, a spus că a transmis conducerii ministerului că nu nu sunt terminate de asfaltat drumurile sătești, iar în aceste condiții se trece la betonarea drumurilor din tarlale!

„Am discutat cu fostul ministru al agriculturii și am arătat că lucrurile nu sunt în regulă. Sunt 2.800 de comune în țară. Ministerul Agriculturii a spus că împarte în doua suma pentru drumuri. 200 de milioane de lei pentru drumurile sătești și 200 de milioane de lei pentru drumurile de exploatație agricolă. La 2.800 de comune vin 200 de proiecte. Când se termină cu asfaltarea la sate? Suma este extraordinar de mică”, a explicat Neculai Moraru.

Județul Vaslui a primit în total pe Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” suma de 1.466.217.476 lei, din care suma de 837.838.558 pentru drumuri și poduri și 628.378.918 pentru apă și canalizare.

Programului „Anghel Saligny” are un buget alocat pentru următorii șapte ani de 50 miliarde de lei și vizează investiții în dezvoltarea infrastructurii. Programul va funcționa pe modelul PNDL cu câteva diferențe privind depunerea proiectelor, realizarea investițiilor, decontarea cheltuielilor. Ca și categorii de obiective finanțate este vorba despre infrastructura tehnico-edilitară: drumuri, poduri, podețe, variante ocolitoare, apă și canal, infrastructura de distribuție a gazelor naturale, racordul la sistemul de transport al gazelor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*