Home » Invatamant » Proiect european pentru dezvoltarea educației din școli

Proiect european pentru dezvoltarea educației din școli

Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” Municipiul Vaslui în parteneriat cu Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, sat Laza demarează proiectul „PLAY – Activități extracurriculare și jocuri interactive pentru dezvoltarea educației din școli”. Proiectul este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020, Axa Prioritara 6.

Obiectivul general al proiectului „PLAY – Activități extracurriculare și jocuri interactive pentru dezvoltarea educației din școli” îl reprezintă implementarea unui set de acțiuni ce participă la obiectivele specifice ale programului: „Educație nonformală în sistem outdoor”, „Reducerea părăsirii timpurii a școlii prin măsuri integrate de prevenire și de asigurare a oportunităților egale pentru elevii aparținând grupurilor vulnerabile, cu accent pe elevii aparținând minorității roma și elevii din mediul rural /comunitățile dezavantajate socio-economic” și „Îmbunătățirea competențelor personalului didactic din învățământul pre-universitar în vederea promovării unor servicii educaționale de calitate orientate pe nevoile elevilor și a unei școli incluzive”.

Proiectul „PLAY – Activități extracurriculare și jocuri interactive pentru dezvoltarea educației din școli” se derulează pe o perioadă de 15 luni, în intervalul 01.10.2022–31.12.2023. Valoarea totală a proiectului este de 1.728.207,66 lei, din care 1.468.976,47 lei reprezintă cofinanțarea Uniunii Europene, 224.667,03 lei reprezintă cofinanțare națională și 34.564,16 lei reprezintă cofinanțare proprie a partenerilor.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: