Home » Local » A prezentat la control un document fals și s-a ales cu un dosar penal

A prezentat la control un document fals și s-a ales cu un dosar penal

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Albița efectuează cercetări în privinţa unui bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere fals.

În data de 22 ianuarie a.c., în jurul orei 03.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița/I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a intra în ţară, un bărbat cu cetățenie română și Republica Moldova, în vârstă de 29de ani, conducând propriul autoturism.

La controlul de frontieră, bărbatul a prezentatalături de documentul de identitate și un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia. Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat căa procurat permisul de conducere descoperit la controlul de frontieră în luna aprilie a anului 2022, când lucra în Polonia, prin intermediul unui cetăţean vorbitor de limbă rusă, ale cărui date nu le cunoaşte, contra sumei de 500 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor deuz de fals și fals material în înscrisuri oficiale, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: