Home » National » Peste 1.300 de metri plase monofilament cu 337 de kilograme de pește, scoase din lacul Sinoe, de polițiștii de frontieră

Peste 1.300 de metri plase monofilament cu 337 de kilograme de pește, scoase din lacul Sinoe, de polițiștii de frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, împreună cu lucrători din cadrul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, au scos din zona strict protejată a lacului Sinoe din Delta Dunării, 1.375 de metri plase cu 337 de kilograme de pește. În cauză se efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de braconaj piscicol.

În ziua de 21.01.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol, ocazie cu care, în zona strict protejată a lacului Sinoe, au descoperit în apă mai multe plase cu captură de pește.

În cadrul verificărilor suplimentare s-a constatat faptul că lungimea plasei este 1.375 de metri și este tip monofilament.

Plasele descoperite conţineau 337 de kilograme peşte, diferite specii.

Întreaga cantitate de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării de către polițiștii de frontieră și introduse în camera de corpuri delicte a instituției.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj piscicol. Totodată facem precizarea că se desfăşoară activități specifice pentru identificarea autorilor cauzei sus-menţionate.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: