Home » Local » Șofer cercetat penal pentru că transporta în Germania trei permise de conducere false

Șofer cercetat penal pentru că transporta în Germania trei permise de conducere false

Echipa comună de control din Punctul de Trecere a Frontierei Albița adescoperit ascunse într-un microbuz, trei permise de conducere false, pe care şoferul intenţiona să le transporte în Germania.

În data de 21 ianuarie a.c., în jurul orei 09.05, în Punctul de Trecere a Frontierei Albița – I.T.P.F. Iași, s-au prezentat pentru a intra în ţară, conducând un microbuz înmatriculat în Republica Moldova, un bărbat cu cetățenie R. Moldova, în vârstă de 42 de ani.

În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra vehiculului și persoanei, ocazie cu care echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră și lucrători vamali a descoperit ascunse, în bagajele personale ale conducătorului auto, trei permise de conducerecu însemnele autorităţilor române, având  imprimate datele și fotografiile unor alte persoane.

Cu ocazia verificărilor specifice efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că documentele în cauză nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind falsuri.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a fost contactat de un cetățean din R. Moldova, în Chișinău, care l-a rugat să transporte cele trei documente în Germania și să le predea unei persoane ale cărei date nu le cunoaște, dar care urma să-l contacteze telefonic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate lafals material în înscrisuri oficiale.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: