Home » Agricultura » Ajutor financiar pentru operatorii din industria de fabricare a produselor de morărit

Ajutor financiar pentru operatorii din industria de fabricare a produselor de morărit

În data de 20 ianuarie 2023, Direcția pentru Agricultură Județeană (DAJ) Vaslui a făcut plăți în conturile a nouă agenți economici în valoare totală de 4.655.611 lei.

Plățile s-au efectuat în temeiul prevederilor O.U.G. nr. 154/2022 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea operatorilor din industria de fabricare a produselor de morărit, a uleiurilor și grăsimilor, a produselor lactate și a preparatelor pentru hrana animalelor de fermă.

„Aceste sume reprezintă schema de ajutor de stat sub formă de grant acordat operatorilor din industria de procesare a cerealelor și de fabricare a uleiurilor pentru obținerea de făină de grâu, mălai și ulei de floarea-soarelui, operatorilor din industria de fabricare a produselor lactate în scopul prelucrării și procesării laptelui crud materie primă și operatorilor din industria fabricării preparatelor pentru hrana animalelor de fermă în scopul obținerii de furaje combinate”, a spus Gigel Crudu, directorul DAJ Vaslui.

Schema de ajutor de stat s-a acordat în vederea compensării parțiale a creșterii costurilor de transport, depozitare și procesare, precum și cele generate de constituirea stocurilor de materie primă de grâu, porumb, orz, floarea-soarelui, soia și rapiță, lapte crud materie primă.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: